Litza w tekście "Psa Darwina" napisał(a):Głupie przesądy,
Bezpieczne poglądy (...)
A widzisz, nie pamiętam, dawno nie słuchałem, posiłkowałem się stronami z tekstami, wszędzie było "głupie".infernal napisał(a):Chore
infernal napisał(a):I w zdaniu nie ma nic o w nie niewierzeniu.
jest.infernal napisał(a):o przesądach
infernal napisał(a):Chore przesądy chyba?
I w zdaniu nie ma nic o w nie niewierzeniu.
Smok napisał(a):...z całym szacunkiem dla autorów i ich intencji... ale dlaczego zamykać się tylko w jedynej słusznej interpretacji?
ewa_12.23 napisał(a):stare utwory nabierają innego znaczenia. Mogę je interpretować inaczej w zależności od mojej sytuacji emocjonalnej i życiowej.
Chore teorie.infernal napisał(a):Chore przesądy chyba?
inri.drac.desk napisał(a):W takim tekście to ja akurat nie widzę dużego pola do różnorodnych interpretacji.
rozumiem tak, że tu jest mowa o Szatanie, który mąci ludziom (tak w bardzo dużym skrócie). Mniemam, że autor miał to samo na myśli. Ty również w takim razie?Nie wierzę w nic, co pochodzi od tego, który nas dzieli i szkodzi.
masakratorus napisał(a):Pasowały słowa to je posklejał i wyszło to co wyszło.
Dżoana napisał(a):[Inri, tu tak odnośnie różnych interpretacji jednego tekstu).inri.drac.desk napisał(a):W takim tekście to ja akurat nie widzę dużego pola do różnorodnych interpretacji.
Tak? Ja fragment:rozumiem tak, że tu jest mowa o Szatanie, który mąci ludziom (tak w bardzo dużym skrócie). Mniemam, że autor miał to samo na myśli. Ty również w takim razie?Nie wierzę w nic, co pochodzi od tego, który nas dzieli i szkodzi.
No to widzę, że podobnie rozumiemy. Ale to nadal tylko jedna z możliwości.inri.drac.desk napisał(a):Co do przytoczonego cytatu to tez według mnie jest mowa o Szatanie, nigdy nie było inaczej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości