Ano nie! Ale przypomniała mi się właśnie anegdotka sprzed kilku lat też w tym quizie, jak nie skojarzyłem,że Axl Rose to też pseudonim Pytanko po obiedzie.
-- 05 Lut 2023, 16:57 --
W drugiej połowie lat 70-tych dwóch artystów (A i B) pisze piosenkę , która trafia na drugi solowy album artysty A. Po kilku latach artysta B umieszcza utwór na swojej płycie, wycinając z niej początek melorecytowany , gdyż nie pasuje do jego stylu. Przez ten wykrojony tekst z piosenki , która miała być hołdem dla ukochanej ,która zeszła po przedawkowaniu, powstała piosenka miłosna , która jest bardziej znana w wykonań artysty B. O jaki utwór chodzi?
-- 06 Lut 2023, 15:41 --
Artyści, którzy popełnili ten utwór znani są także głównie z pseudonimu .
-- 07 Lut 2023, 16:13 --
Utwór został napisany w Berlinie, gdzie artysta B zabrał artystę A, żeby pomóc mu w uzależnieniu.
Pięknie! Już myślałem,że Tinę będę musiałbył w to wmiksować ,chociaż też uwielbiam ten clip , a i rodzina Markowskich też była dalij A tu dla pokrzepienia ...serc i .." wersja z Dżoszuą
Jest sobie album. Wszystkie utwory opowiadają pewną prostą historyjkę. Podmiot liryczny gubi sporą kwotę pieniędzy, jednocześnie psuje mu się telewizor, następnie spotyka się z dziewczyną,ale po kłótni flirtuje z inną, ta pierwsza więc go wyrzuca na bruk, w międzyczasie w grę wchodzą różne używki, na końcu pieniądze przypadkowo się odnajdują. Co to za album?
-- 09 Lut 2023, 19:56 --
Mimo, że nazwa projektu brzmi jak zespół, tak naprawdę za wszystkim stoi jeden człowiek.
-- 14 Lut 2023, 09:44 --
Nie potrafię dać kolejnej podowiedzi. Ta płyta to "A Grand Don't Come for Free" projektu The Streets czyli Mike'a Skinnera. Proszę o zadanie pytania pierwszego chętnego.
Tak jest, każdy z nich ma piosenkę, w której pojawia się magiczne hasło "Mercedes-Benz" (specjalnie nie ujmowałem Janis w tym zestawieniu, by nie było zbyt łatwo).
Co ciekawe, statystycznie najczęściej "Mercedes-Benz" rymuje się z "friends". Ciekawe.
Weezer "When you're out with your friends In your new Mercedes Benz and you're on drugs"
Dinosaur Pile-UP "Yeah, I fly by private plane And I drive a big Mercedes-Benz I drink beers and watch the game at home In my cinema with Dwayne Johnson"
P!nk "Sendin' out the message to all of my friends We'll be lookin' flashy in my Mercedes Benz"
G-Unit "You wanna discuss me in front of your lady friends. That's why it's just me and my Mercedes-Benz"
Lenny Kravitz "Baby all that you care about Is Gucci and Mercedes Benz You're just the kind that's up on all the latest trends"