Jeśli to było do mnie, to przeczytaj moje posty jeszcze raz, ale ze zrozumieniem i bez podtekstów płynących z własnej (pod)świadomości.idefix napisał(a):Niezmiennie bawi mnie również, co i w tej dyskusji objawiło się już kilkukrotnie, ile rozpaczliwego wysiłku wkłada się w próbę przedstawienia jako "wyważonego i obiektywnego" punktu widzenia, który budowany jest przez pryzmat z góry założonej tezy i politycznych zapatrywań dyskutanta.
masakratorus napisał(a):1. I to ich sprawa co robią.
2. Są ludzie, także w tym zespole, którzy nie śledzą tych marnych igrzysk współczesnego człowieka.
3. Zawsze będzie źle kto plemiennie patrzy na świat i nie zauważa, że radio publiczne zawsze było radiem utrzymywanym przez łaskawie nam panujących.
adameria napisał(a):Jeśli to było do mnie, to przeczytaj moje posty jeszcze raz, ale ze zrozumieniem i bez podtekstów płynących z własnej (pod)świadomości.
adameria napisał(a):ale kto z nas jest obiektywny? Twój punkt widzenia jest inny niż mój, parafrazując pewien utwór. A może to Ty nie jesteś obiektywny.
Smok napisał(a):na pewno "Twój" wycinek jest większy, bo się tym interesujesz
morfina napisał(a): Mamy 2021 rok i zespół zabijający social media to zespół świadomie obcinający swój potencjał zasięgowy (a co za tym idzie, także finansowy).
Każda osoba publiczna mierzy się ze swoją porcją hejtu w internecie, ale killswitch na profilu z 200 000 followersów sprawił, że ucierpiało więcej "niewinnych" odbiorców, niż faktycznych zadymiarzy. Odpowiedzią jest bardziej świadoma obecność i skupienie się na sensownej moderacji, a nie chowanie głowy w piasek.
masakratorus napisał(a): Najpierw były płacze że zespół olał forum a teraz jak napisał, że może tutaj wróci to piszący ubolewają, że porzuca FB.
“Sprzedał dzieci dla brudnej polityki, umarł kwiat słychać krzyki…” W taki oto sposób znowu to zrobiłeś Litza.
Wtedy napisałem o Tobie tę linijkę z legendarnego Jeden Taki Dzień…dzisiaj patrzę jak z Hansem z 52 Dębiec i paroma marionetkami dajecie koncertowo dupy reżimowi który dzieli, opluwa, kradnie i niszczy Polskę i Polaków. Wstyd mi Robert. Kiedyś byłeś dla mnie rewolucjonistą z gitarą i autorytetem. Dzisiaj z tą samą gitarą jesteś agitatorem i zdrajcą ideałów sceny którą reprezentowałeś. Dzisiaj jesteś wraz ze swoją Luxtorpedą gwiazdą systemu obok Zenka, Golców, Boys, Weekend i Maryli. Zapłacili Ci i wybrali jako rockowa twarz reprezentującą ten złodziejski pseudo rząd. Muzycznie od dawna nie interesowało mnie to co robisz, ale zdaję sobie sprawę że bardzo wielu ludziom wbiłeś sztylet w serce. Nasrałeś na nich dla mamony kolego.
Ci którym dzisiaj służysz to ludzie którzy zarżnęli polską kulturę. Osobiście im w tym pomagasz. Twoi koledzy pracują na budowach, Ty w gajerku pizgasz kato-polo-rocka dla ministra kultury w radio które zrównali z ziemią. Na drugim mikrofonie masz hip-hop przebrany za clowna i tak koło historii się zamyka.
Prawdziwy hip hop czyli Peja grał sylwestra na Łazarskiej ulicy…
“bez twarzy, charakteru stoją kukły, w ich szeregu zdrajcy ideałów których nikt nie zapamięta”
Bo to jest :
“Czas sprzedajnych dziwek, dziś u progu świętości
Stoi krzyż, pod nim lincz i ubóstwo
Klechy i lichwiarze dzisiaj mamią pospólstwo…”
Tak zespół My Riot opisuje postawy takie jak Twoja i Twojego zespołu Luxtorpeda.
Dlatego nie zagraliśmy razem trasy którą przecież sam proponowałeś i dlatego zamiast Chrystusa czułem koniunkturalizm w Twoich słowach kiedy opowiadałeś mi o Bogu na Przystanku Woodstock.
Ten sytem kiedy padnie to co zrobiłeś ludzie zapamiętają na zawsze.
Powiedziałem to niedawno i powtórzę : każdy kto bierze świadomie pieniądze od tego reżimu i każdy kto pojawia się w ich środkach masowego przekazu to kolaborant. Każdy z Was ma teraz swój udział w ich propagandzie i przestępczej działalności. Macie krew na rękach tych którzy dociśnięci do granic wytrzymałości dzisiaj rzucają się na sznur. Jest ich coraz więcej każdego dnia.
Zapamiętaj to Litza.
Pan Bóg w swej nieskończonej mądrości chyba wybrał sobie mnie na Ateistę
כל המקיים נפש אחת, מעלין עליו כאילו קיים עולם מלא
Ty i adameria nie zrozumieliście o co mi chodzi. Nie porównuję szurnięcia Skowrona pod byle pretekstem z paskudną sytuacją ostatnich miesięcy w PR3, tylko chodzi mi o to, że już wtedy to była chamówa i wnerwia mnie, jak ktoś dopiero teraz (albo dopiero po przejęciu mediów przez obóz rekonstrukcyjny Sanacji) się obudził. Już wtedy było źle. Teraz jest, owszem, gorzej. Neosanacja z właściwą sobie gracją działa w mediach, a jej podwładni delegowani do PR działają jak potrafią, czyli właśnie tak, jak słusznie piszecie. Sprawiedliwość domaga się jednak przypomnienia, że poprzedni nie byli lepsi, jeno sprawniejsi. Tak tylko przypomnę wrzucane tu przeze mnie słowa Tomasza Rożka o tym, że za Magdy Jethon dziennikarz z medium katolickiego nie miał wstępu do Trójki (a Cejrowski powtarza, że czuje, że go tam nie lubią — swoją drogą, nie słuchałem czy i co WC mówił o Trójce, ktoś coś?).Laser napisał(a):Czy Skowroński też był zwalniany z pogwałceniem praw pracowniczych?
OK, to Piotra Barona też się czepiamy, czy nie? O ile dobrze patrzę, dalej w Trójce pracuje.adameria napisał(a):Przepraszam, że tak napiszę, ale spójrz sobie na listę osób #kogonieslychac i... rusz mózgiem.
I to jest jeden z licznych błędów Neosanacji!adameria napisał(a):Ba, nawet komuna traktowała Trójkę (czy Rozgłośnię Harcerską) jako wentyl
Jak wyżej, przy takich kadrach to się musi tak kończyć. Kto nie zna własnej historii, jest skazany na jej powtórne przeżycie. censored rekonstruuje Piłsudskiego, któremu kiła na mózg się rzuciła, różnica polega na tym, że Piłsudski drugiej wojny nie dożył, a censored zarazy — tak, i dalsze analogie biorą w łeb.adameria napisał(a):Wprowadzono zamordyzm, pełną gębą.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TpNc6uh0jbk[/youtube]
Ale patrząc z Twojego punktu widzenia - jakoś było. W Trójce różne "akcje" były wcześniej.Jaahquubel napisał(a):Już wtedy było źle.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TpNc6uh0jbk[/youtube]
Pan Ksiondz napisał(a):Jak zwykle Chłopaki wyprzedzili swoją epokę.
Kred napisał(a):Babeo, jakoś Cię zaczynam lubić nawet.|| I tak Cię lubię, Babeo. || Osztygnoju!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości